Az alábbi recept, Szabi a pék youtube csatornáján található, és az egyik legjobb kakaóscsiga recept, amit eddig próbáltam. Röviden összefoglalva az elkészítése:
3dl tejet hozzá kell önteni az érett kovászhoz. Az érett kovász elkészítéséhez 35g kovászmag, vagy más néven anyakovász szükséges ( +liszt + víz), amely érési ideje kb 7 óra. Mehet még bele az 1 tojás meg a 3 sárgája, illetve a cukor egy része. El kell keverni, majd rászitálni a lisztet, és hozzáadni a maradék cukrot. 5-10 perc gyúrás után mehet bele a só, és tovább gyúrni.
Kelesztő tálba fél óra pihi. Utána mehet bele a vaj, bele kell dolgozni, majd a kelesztőbe megint pihi 15 percre. Utána megint át kell gyúrni óvatosan, gombócot formázni, és mehet vissza a kelesztőbe meleg helyen, 1 óra hosszáig.
Ezek után jön a hajtogatás, amit 2x kell végezni, másfél órás pihentetést követően. A hogyanok benne vannak Szabi videójában.
Töltéshez kakaó, cukor, olvasztott vaj szükséges. 2x annyi cukor mint kakaó. Be kell tölteni, feltekerni, szeletelni, és mehet a sütőpapírra. Át kell kenni az egészet egy felvert tojás és kis tej keverékével, majd kelesztés kb 3 órán keresztül. Ezután megint át kell kenni, és mehet a sütőbe 200 fokon. Kicsit hosszadalmas, de megéri!
Forrás: "Szabi, a pék" csatornája
Kapcsolat